Hartelijk welkom op mijn website!

 

Al vanaf heel jonge leeftijd is Merel bezig met tekenen en schilderen. Maar ook vormgeven is haar niet vreemd. Altijd bezig met kleur en frutsels; elke snipper papier is bewaard, niks mocht worden weggegooid.

Toen er een keuze moest worden gemaakt tussen muziekles of beeldende vorming, was de keuze snel gemaakt: ze zat immers meer met een kwast in haar hand dan het stokje van het klokkenspel.
“Wat haar ogen zien, maken haar handen “ zei ooit een docent van de basisschool.

Merel heeft een losse hand van werken. Ze is niet bang wat neer te zetten. Vaak is zij tijdens de uitleg al bezig met een opzet want er zit meteen iets in haar hoofd.
Al haar werk is afgemaakt, meestal in één keer. Ze vindt het niet leuk iets precies na te moeten tekenen of schilderen.
Haar inspiratie komt vaak uit de natuur, de dingen uit haar directe omgeving, dieren, planten, kleuren en sferen.
Ook een verhaal uit een boek kan haar inspireren of een plek tijdens de vakanties in Frankrijk.

Ze heeft een half jaar in Duitsland met verstandelijk gehandicapten in een wol-werkplaats gewerkt. Daar heeft ze het "vilten" haar eigen gemaakt.

Altijd onderweg met een ‘dummyboekje’ in haar tas, maar ook heeft zij de laatste jaren haar fototoestel binnen handbereik.
Het combineren van beeldend werk met computerprogramma’s bood een nieuwe uitdaging. Hierin ontdekte zij de vele originele mogelijkheden. 
Originaliteit is één van haar drijfveren, ze trekt zich van niemand iets aan, ze gaat haar eigen gang.
Hiermee zet zij een stap in de richting van de autonome beeldende kunst, waarvoor zij op de kunstacademie st.Joost te 's-Hertogenbosch een opleiding volgt.

 

 

 

 

 

 

Merel Dames