Utrecht 13-4-2009


Merel & jeugdatelier Artbox

 

Volgens mij heb je vanaf je 6e meegedaan bij Artbox. Klopt dat? Dan ben je ruim 10 jaar cursist in het jeugdatelier geweest!
Vanaf begin 2005 heb ik je les gegeven bij Artbox. Ik begon als invaller voor Marjan Groen op een donderdagavond met een opdracht modelboetseren. Ik vertelde over volumes en houding, iedereen was zowel kunstenaar als model. Daarna stond ik model met hoogzwangere dikke buik. Daarvan heb jij trefzeker een prachtbeeld gemaakt, qua vorm, volume, ritme en houding.

Je hebt een enorme ervaring: als Artbox cursist en als student grafische vormgeving. Bovendien kom je uit een creatieve familie, en zelfs op vakantie voor de tent zijn jullie nog mooie dingen aan het maken. Je beheerst heel veel technieken en hebt er gevoel voor om gemakkelijk iets nieuws te leren.
Het vormgeven van opdrachten gaat vlot bij jou: je komt snel tot een idee en je barst van de inspiratie! Ik heb nooit meegemaakt dat je niet op gang kwam, dat je geen beeld voor ogen had, dat je blokkeerde. Je bent initiatiefrijk, mondig, rijk aan ideeën en in staat je ideeën om te zetten in spannende, overtuigende beelden.

Het laatste Artbox jaar hebben we het regelmatig gehad over je ambitie om na Artbox en je opleiding tot grafisch ontwerper je verder te ontwikkelen op een academie voor beeldende kunsten. Je bezocht open dagen en op dat moment ging je voorkeur uit naar Den Bosch. Vanwege de sfeer, de mensen en de specifieke studierichting die je aanspraken.
In verband met je werk in dat cursusjaar hebben we het gehad over het ontstaan van je beelden, en het onderzoeken van de mogelijkheden. Het wordingsproces van een project dus.
Niet alleen het uiteindelijke beeld maar ook de weg ernaartoe is belangrijk. Dit is mijn advies aan jou: blijf uitproberen, experimenteer om te kunnen groeien.

Merel ik heb alle vertrouwen in je. Heel veel succes!!!

 


Joke de Jong
Docent Artbox
Utrechts Centrum voor de Kunsten

 

 

 


Amsterdam 06-11-2008

 

Merel & EastEnd solutions


Van rust naar passie.


Wij zijn een klein, flexibel, persoonlijke en soms ook hectisch bureau. Wij waren opzoek naar een stagaire die ons op allerlei vlakken kon helpen, van telefoon opnemen tot ontwerp en van graficus tot visualizer. In een klein team zoek je iemand die zich makkelijk aanpast maar ook zijn stem laat horen. Iemand die het leuk vindt te leren!

 

Welnu, dat is voor ons Merel!
Merel is rustig maar gepassioneerd.

Merel leert het om aandacht te vragen
Merel is er altijd als dat nodig is.
Merel heeft inzicht en ontwikkelt zich snel.
Merel kan verantwoording aan.
Merel vraagt als dat nodig is.
Merel ontwerpt er lustig op los, ook nog in de avonduren.
Merel heeft smaak.
Merel is kijkt goed vooruit.
Merel kan goed haar eigen werk plannen.

 

Kortom Merel, is de voor ons de perfecte stagaire, we houden van haar!


André Schopman
artdirector EastEnd
Shopper Marketing Solutions